Graag gaan wij dit jaar naar de Blauwvingerdagen 2.0

Je denkt vast wat is dit?

Dit jaar organiseren wij graag een vernieuwede markt op het Grote Kerkplein waar bezoekers de gelegenheid krijgen om kennis te maken met inspirerende Striptekenaars, Kunstenaars, kappers, Vintage, Vinyl, jonge Creatieven, Muziekanten en mensen die opstaan om bezoekers iets te leren over Kunst & Cultuur.

Het beloofd een bolwerk te worden vol creativiteit en gezelligheid.

Denk je nu ik ben hierin geinteresseerd neem dan contact op via Janine de Vries – info@zwollefonds.nl om te vragen naar de mogelijkheden.


 

 

De Nieuwe Garde

 

Ook leuk om alvast een creatief voorproefje te krijgen. De leden van de Nieuwe Garde zullen ook aansluiten bij deze markt. Maar eerst gaan ze nog hun eigen stripmarkt organiseren op 9 maarst a.s.

Meer dan honderd aanstormende en vernieuwende stripmakers tonen en verkopen graphic novels, magazines, prints, buttons en meer. Er zijn workshops stripmaken voor kinderen en volwassenen. Ook zijn er stands van uitgevers en stripboekenwinkels.

De Nieuwe Garde Stripmarkt is een uitbundig en warm bad vol beeld, tekst en actie. Volwassenen, jongeren en kinderen zijn van harte welkom. De stripmarkt is gratis toegankelijk.

Het is niet zo gek dat De Nieuwe Garde Stripmarkt in Zwolle wordt gehouden. Zwolle is een broedplaats van stripmakers omdat hier de opleiding Comic Design is gevestigd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Studenten van deze opleiding exposeren tijdens de stripmarkt in het Academiehuis een caleidoscopisch geheel van hun meest recente werk. Kom kijken!    Klik hier voor meer informatie

 

 

 


 

Skate park zwolle https://skateparkzwolle.nl  komt tijdens de blauwvingerdagen met een supervette skateramp te staan op het Grote Kerkplein!

Waarom is Skateboarden belangrijk?

Skateboarden kun je altijd en overal doen kinderen en heeft vele voordelen voor kinderen zowel op lichamelijk, sociaal en pedagogisch vlak. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De conditie van je kind gaat er op vooruit, en je bent veel in de buitenlucht en als het weer het niet toelaat is er altijd een binnenbaan
  • kinderen leren door te zetten, het is letterlijk vallen en opstaan.
  • Het zelfvertrouwen van het kind wordt versterkt.
  • Het skateboarden brengt rust in het koppie, omdat hij zich moet focussen op het board, zijn houding en de truc die hij wil gaan uitvoeren. Het vermindert daardoor ook stress- en angstgevoelens.
  • De coördinatie tussen zijn armen, benen, ogen en voeten wordt keer op keer verbeterd, dus goed voor de motorische ontwikkeling

Ze kunnen nieuwe vriendschappen sluiten op de skatebaan. In ieder park ontmoet je kind weer andere kinderen met dezelfde passie en ambitie. Ze begrijpen elkaar. Contact maken gaat heel snel bij deze sport, met zowel jonge kinderen als oudere. Leeftijd speelt geen rol. Zien we je daar? Wij zijn aanwezig op 3,10,17 en 24 juli 2024 op het Grote Kerkplein